VSKs U16 får imponerende 2. plads ved Easter Open i Holland

image Holdet med cheftræner, Jim Birger-Christensen bagerst til venstre.
Jim Birger-Christensen / Daniel Lauridsen
19. april 2017 kl. 16:29

Førsteholdet var i påsken 13 mand afsted til stævne i Holland.

Efter en 10-11 timer lang køretur i bil pga. kø det meste af vejen, nåede vi hotellet, der lå lidt uden for en mindre by.

Efter indkvartering var der aftensmad og afslapning på hotellet. Drengene blev indkvarteret på dobbeltværelser.

Fredag stod den på en lille byvandring i Nijmegen og sidst på eftermiddagen et let gang træning.

Lørdag skulle vi så i kamp første gang på et lille anlæg i Wanroij ca 25 min kørsel fra hotellet.

kl. 14.15 mod engelske Bournemouth Collegiate. Drengene ydede en god og koncentreret indsats. Det lykkedes dog ikke at få scoret selvom bla. Jonas havde en kæmpe chance tæt inde under mål. Men nullet blev holdt så vi var meget godt tilfredse med indsatsen.

15.45 skulle vi så i kamp mod engelske Bushy Rangers der havde vundet 7-0 i deres første kamp. Så drengene var godt spændte på modstanderen. Vi viste os dog hurtigt at være langt bedre, både på bolden men også i det taktiske og vandt en sikker sejr på 4-0.

17.15 Skulle vi møde rækkens bundhold de lokale helte fra Constantia Wanroij der havde tabt 10-0 til vores puljevinder rivaler fra Bournemouth. Så der blev blæst til angreb fra start, idet det ville blive den samlede målscore der skulle afgøre hvem der vandt puljen og dermed retten til spille om placeringerne 1-8. Sejren blev da også temmelig overlegen på 14-0 vel og mærke på 2 x 18 minutter. Så ros til drengene for at blive ved med være effektive. På banen ved siden af kunne vores forældre samtidig følge med i at Bournemouth vandt 6-0 og dermed sluttede vi bedst med 18-0 i målscore mod Bournemouth's 16-0.

Tilbage på hotellet var der mad og hygge resten af aftenen/natten.

Søndag formiddag skulle der pakkes og tjekkes ud af hotellet, inden vi spændte kørte til Sportpark Venthorst hvor slutspillet skulle afvikles. Vi var inddelt i 2 puljer af 4 hold der alle havde vundet deres indledende puljer.

13.30 stod første kamp mod Sørbymagle fra Slagelse. Igen viste drengene sig at være modstanderne langt overlegen til stor frustration hos Sørbymagle. En stensikker 3-0 blev kørt hjem og en god start på puljen.

15.00 var det Crompton House School fra England der stod på kampprogrammet. Rigtig engelsk sekundabold med lange bolde og masser af svinestreger/eftertacklinger, men drengene holdt stand og Nizar kunne udnytte en forsvarsfejl og afgjorde dermed kampen fortjent til 1-0 i vores favør. Og finalen var indenfor rækkevidde.

16.30 var det puljens sidste kamp mod Skotske Kirkfield United, hvor vi lynhurtig viste os langt overlegen, så til trods for lidt rokeringer og nye pladser fik vi kørt en 2-0 sejr hjem på cruise control og dermed var vi finale klar.

Finalen skulle stå mod den belgiske storklub SC Anderlecht der ligeledes havde vundet deres 1'er pulje. Fælles indløb til tonerne af Europes "Final Countdown" old School men lækkert, inden der blev afspillet national melodier og så var vi klar.

Drengene lagde rigtig godt ud og bragte sig således også foran 1-0 ved Nizar som også kunne have gjort det til 2-0 på en friløber, hvis ikke det havde været for en stærkt Anderlecht keeper. Desværre fik Anderlecht udlignet i sidste minut af første halvleg, efter vi ellers havde pakket dem godt ned.

Anden halvleg sluttede målløs så det hele skulle afgøres på straffespark. Her trak vi desværre det korteste strå da vi brændte 2 af de 3 første og Anderlecht scorede på deres første 4.

Efter et bad og et velfortjent besøg på Mc-D, var det næsen hjemad, der heldigvis blev en noget hurtigere tur, til trods for masser af kramper i de trætte fodboldben 😂