Menu

U14: Lys fremtid for U14 afdelingen

image U14 i sejrsrus
Tobias Halskov
13. februar 2017 kl. 16:57
Denne artikel er den næste i en serie hvor vi sætter fokus på ungdomsholdene i VSK Aarhus. Artiklerne er skrevet af de respektive trænere og er omkring sæsonen i efteråret 2016. Denne artikel er omkring U14 årgang 2003. Artiklen er skrevet af trænerne Kristoffer Joon Nørgaard og Adam Rygaard Poulsen.

På VSK Aarhus’ årgang 2003 har vi 65-70 spillere. Aktuelt fordelt på tre 11-mandshold.

Førsteholdet startede efterårssæsonen ud med en tur til Iber Cup i Esbjerg, hvor rigtigt mange dygtige hold fra ind- og udland var samlet. Turen var god, men hård med 5 kampe 4 dage. Dette betød, at holdet blev en smule udfordret på skader i starten af turneringen. Desuden var hold 1 i slutningen af november i Odense til Øens Hold Cup elite, hvor drengene igen blev matchet på rigtigt højt niveau, og havde en fantastisk tur rent socialt.

Efter den officielle sæsonafslutning har hold 2 i efterårsferien været medier på B2-træneruddannelse i Vejen. Dette var en fed oplevelse for spillerne, som nød det til fulde drag, selvom opholdet var fysisk og mentalt hårdt. Holdet har derfor sagt ja til at agere medier igen i opstartsfasen til den kommende sæson. Denne gang dedikerer holdet deres vinterferie på at tage til Skive.

Årgangens førstehold har haft en sæson med tryk på kedlerne. Før sæsonstart måtte man således afgive 2 spillere til Randers Freja, og det betød – i kombination med flere skader – at resultaterne i de første runder af turneringen var meget op ad bakke. I fællesskab fik vi dog vendt skuden, og efter en direkte duel mod FS Holstebro om at undgå nedrykning, kunne vi fortjent fejre overlevelsen i landets bedste række en runde før lukketid. Turnering bød blandt andet på gode resultater mod store klubber som AaB og Silkeborg. Oven i hatten er U14 stadig med i pokalturneringen, hvor drengene kan se frem til en kvartfinale mod AGF.

2. holdet på årgangen rykkede i forårssæsonen ud af Vest 2, hvilket har betydet, at de skulle starte livet som 11-mandshold op i mesterrækken. Dette har budt på en meget hæsblæsende sæson for holdet. Alle slog alle i puljen, hvormed VSK Aarhus endte på en tredjeplads. Ud fra faktummet af, at truppen har været hårdt ramt af skader og spillerne skulle vænne sig til omstillingen fra 8- til 11-mandsfodbold, må efterårssæsonen som helhed ses som godkendt.

Vi startede sæsonen med både at have fire 11-mandshold, men grundet flere forskellige omstændigheder måtte vi sande, at det var den bedste beslutning at trække det ene hold. Nu står vi imidlertid i en fantastiske situation, at der muligvis igen i foråret bliver mulighed for at tilmelde fire 11-mandshold i U14. Trænerteamet bestående af Claus Rytter og Christian Hellmann står i spidsen for dette. Den vigtigste udfordring i foråret bliver i samarbejde med spillere og forældre at få opbygget en træningskultur, hvor der er plads til sjov, men hvor fodbolden er i højsædet, når man kommer til træning. Claus og Christian gør et enormt stykke arbejde for at alle drengene har et så godt fodboldtilbud som overhovedet muligt hos VSK Aarhus U14. Derfor er det et problem, hvis det bliver en træneropgave at bruge for meget tid på ting, der ikke har mod fodbold at gøre.

Når det så er sagt er fremtiden lys for U14-afdelingen – i hvert fald bedømt ud fra medlemstal. Alle hold står med spændende udfordringer i denne kommende halvsæson.

Luk