Menu

VSK Kvindeserien sikrer 1. plads og optimalt udgangspunkt til foråret!

image
04. november 2019 kl. 10:55

Efter 14 kampe i al slags vejr og med en stor, alsidig og velspillende i aktion, er det slået fast. VSK Aarhus starter forårets Kvindeseriepulje og jagt på 1. division ud med maksimale 3 point. Det blev konsekvensen af et efterår, hvor VSK-damerne tog rækkens 1. plads. Fra sæsonens start var der henholdsvis 3, 2 og 1 point at kæmpe om til de tre øverst placerede hold. VSK havde først og fremmest blikket rettet mod de 3. I en sæson, der undervejs har været præget af mange skader, skiftende opstillinger og svingende baneforhold, har såvel spil som udbytte i perioder svinget mere, end vi havde håbet - truppens enorme kvalitet taget i betragtning. Men med en 5-2 sejr sidste lørdag imod Ringkøbing, var der dækket op til et ultimativt, afgørende topbrag, da VSK i går gæstede Aab i sidste spillerunde.

Hjemmeholdet havde sikret sig 3. pladsen og det ene point til foråret, mens gæsterne fra VSK Aarhus SKULLE matche Aalborg Freja på dagen, da de to hold var á point. Med to indbyrdes sejre var 1. pladsen vores, men da Freja mødte bundproppen fra Vejgaard, var kravet efter alt at dømme en sejr over Aab, hvis den også skulle forsvares. Og det startede ikke alt for godt. 1. halvleg var ganske urytmisk, og selvom VSK havde en del store chancer, var der også perioder med usammenhængende spil og Aab-tilbud i den anden ende. Hjemmeholdet får da også et ubehageligt føringsmål, da en uheldig berøring omkring eget felt forærer Aab-angriber Stine Nørgaard føringsmålet midtvejs i 1. halvleg.

Frustrationerne var til at mærke i VSK-truppen, uden at den dog tog overhånd eller fjernede fokus. Der blev også fortsat produceret chancer nok til både at udligne og bringe sig selv i front i løbet af de sidste 20 minutter inden pausen. Men ind ville bolden ikke, og således var vi bagud ved pausen. Samtidig kunne vi konstatere, at Freja i den anden kamp var foran 2-1, hvorfor 1. pladsen øjeblikkeligt var deres.

Et par VSK-udskiftninger var dog med til at få vendt opgøret samt slidt Aab-mandskabet stille og roligt ned. Rikke Bøttcher var kommet ind i pausen og fik skabt en del ravage fra sin højre back. Og efter knap en times spil kom så Katrine Andersen på banen. De to gjorde sig sammen bemærket, da Bøttcher fik "skuldret" et glimrende frispark fra Katrine ind i målet til 1-1udligning efter 60 minutter. Pludselig stod det tilmed 4-3 til Vejgaard i det andet opgør, så presset for en sejr var taget lidt af gæsterne fra VSK. Pigerne ville dog mere, og endnu en indskifter var med til at skabe VSK-føringen. Sarah Dahl fik kort efter sit indhop sat sig i gennem på højre side, hvor hun opsnappede en løs bold fra en tøvende Aab-back og derpå sendte Stine Bloch af sted. Af et par omgange fik Stine tilkæmpet sig bolden, som hun efter et fint træk ind i banen sparkede ind i det lange hjørne - med venstre...! 2-1, og nu var 1. pladsen pludselig nærmest sikret. Stine havde dog travlt med at komme i bad på en regnvåd søndag, så hun skyndte sig at kanonere endnu et mål ind fra distancen - denne gang med højre efter oplæg fra Malou. Herfra så dommeren ingen grund til at lægge tid til, og VSK-damerne kom derfor fortjent til sejren og hurtigt ind i omklædningen for at få varmen.

Som man kan se, var der stor glæde over både det og de 3 point. Pigerne takker af og takker for en god efterårssæson, hvor vi har nydt fin tilskueropbakning, spillermæssig tilslutning og ikke mindst mange sejre og nu altså. Rækkens 1. plads og 3 snydepoint i jagten på 1. division.