Menu

Hans Paarup godkender pointhøsten, men ærgrer sig alligevel over at den ikke blev højere

image
Michael Lynge
20. november 2019 kl. 22:09
De første 14 kampe er spillet i ”Den nye Kvindeliga”, hvor Gjendsidige Forsikring kom med fra sæsonstart og lagde navn til Kvindeligaen. Vi har taget en snak med vores Cheftræner Hans Paarup for at høre ham om hans oplevelser af første halvdel af denne sæson.

Med 14 kampe og 21 point, kunne VSK Aarhus sikkert sikre sig en plads i forårets slutspil. Pointene rakte dog kun til en 5. plads, hvilket betyder at der er ført to point over til foråret. Det må dog siges at være tilfredsstillende da VSK Aarhus efter 9 spillerunder lå under nedrykningsstregen med udsigt til kvalifikationsspil i foråret.

Vi var ikke i panik da det så skidt ud. Vi vidste godt at vi havde en stærk gruppe af spillere som kunne spille os til mesterskabsspillet. Men det var selvfølgelig ikke sjovt at kigge på tabellen for bare fem kampe siden. Vi talte meget om at tage en kamp ad gangen og ikke have fokus på pointene. Vi var trætte af at vores kamp mod BSF blev udsat. Ikke at vi så det som en pligtsejr, men havde vi spillet den og vundet den var vi aldrig røget under stregen. I hele perioden hvor spillet ikke fungerede synes jeg at pigerne var sindssygt gode til ikke at lade sig påvirke af stillingen og i stedet bare spille de resterende kampe.

 

Hvor de første 9 runder kun gav 9 point kunne der i de sidste fem kampe sættes imponerende 12 point ind. Heriblandt en historisk sejr over Brøndby IF, som for første gang blev besejret på Vejlby Stadion.

Jeg synes at vores afslutning er vanvittig stærk. Vi viser i begge ender et rigtig højt niveau som bliver krydret med en fortjent sejr over Brøndby. Den sejr gav os et rygstød til de sidste kampe. Vi spillede tæt på lige op med Fortuna Hjørring og var med afstand de bedste i de sidste kampe. Vi fandt noget tydelighed i vores spil som vi havde efterlyst.

 

Uden at tage noget fra sejren over Brøndby som var historisk flot så har Gjensidige Ligaen budt på flere overraskelser. Helt atypisk har Fortuna Hjørring og Brøndby IF sat point til i fem kampe hver, hvilket vidner om forfølgerhold der har drillet de to store.

Jeg oplever en Kvindeliga der har været mere lige end tidligere. Jeg synes der har været et godt niveau i mellemlaget. Mellemlaget med Farum der er kommet op som oprykker og Thisted som har forstærket sig henover sommeren, har virkelig budt alle op til dans. Fortuna og Brøndby svinger lidt mere end de plejer. De har stadigvæk et godt topniveau, men ingen tvivl om at det er blevet en mere lige Kvindeliga end hvad vi har set de seneste mange sæsoner.

 

Op til denne sæson blev ”Den nye Kvindeliga” præsenteret på et pressemøde hvor Gjensidige var værter. Her blev det gjort klart at nye vinde ville blæse ind over den danske Kvindeliga. Og ingen tvivl om at der er sket et løft. Klubberne har taget mange af tiltagene til sig, bl.a. rundens Super Match som har betydet at vi ved flere kampe har set tilskuertal over 500. Om netop dette siger Hans Paarup

Jeg synes de her Super Matches har været gode. Jeg har kunne mærke et øget fokus rundt omkring. Men jeg vil også gerne rose os selv i VSK Aarhus, for at være en af de klubber som har gjort det godt. Skal jeg være ærlig så synes jeg det svinger lidt fra klub til klub, hvor meget der er investeret af ressourcer i disse udvalgte kampe. Men vi har taget et godt første skridt og nu er det vigtigt at fortsætte og ligge ekstra på fra gang til gang.

Med den flotte sæsonafslutning med fire sejre i de resterende fem runder, er det som står tilbage en 5. plads i en Kvindeliga som har hævet sit niveau betydeligt. Nu venter en Pokalkamp i weekenden inden det midt i december er blevet tid til årets sidste træning inden en velfortjent juleferie. Konklusionen fra Cheftræneren er:

Ser vi på vores efterår som helhed er det klart at vi ikke præsterer vanvittigt godt i starten. Jeg synes dog at det er vigtigt at pointere at vi samler flere point pr. kamp end vi gør i slutspillet 2019, hvor vi tager medaljer. Vi mister nogle vigtige spillere i sommerpausen som bliver sendt godt videre til udlandet, og til trods for det så kommer vi rigtig godt ud her i efteråret. Så overordnet set står tilbage med en god fornemmelse. Vi skal da ærgre os over at vi ikke kommer bedre fra land. Vi havde først spillere sent tilbage til sæsonstart og når jeg tænker tilbage på det, så tror jeg da at det er en af grundene til at vi havde så svært ved at finde hinanden. Så konklusionen er at pointantallet er godkendt, men at vi godt kan ærgre os over at det ikke blev til flere point i starten.

 

Luk