Menu

VSK holder fast i 3. pladsen

image
09. maj 2023 kl. 11:23

VSK konsoliderede sin 3. plads i lørdagens direkte kamp mellem nummer 3 og 4 i 3. division. Det blev til en sikker sejr på 2-0 på mål af Asker Hemmingsen og Thais Damgaard. Efter weekendens kampe ligger VSK nu komfortabelt på 3. pladsen med fem point ned til Ishøj og Vanløse, der deler 4. pladsen. Med sejren halede VSK samtidigt ind på de to hold, der ligger til oprykning, FA2000 og Middelfart, der spillede uafgjort i deres indbyrdes kamp. Mens Middelfart er løbet fra de andre hold og i realiteten har sikret sig oprykningen, halverede VSK forspringet til FA2000, så der nu kun er to point til 2. pladsen.

Hjemmeholdet Ishøj kom målbevist ud til kampen, tydeligt indstillet på at revanchere sig fra 5-1-nederlaget for tre uger siden. VSK ville det imidlertid anderledes og allerede efter fem minutter var Mathies Schjellerup ved at drible sig fri i Ishøjs straffefelt, hvor han blev tacklet. Riposten røg hen til Asger Hemmingsen, der bankede bolden i mål fra kanten af straffefeltet, inden Schjellerup nåede at appellere for straffespark. Det var indledningen på en halvleg, hvor VSK var klart dominerende og pressede bolden frem mod Ishøjs mål. Udbyttet kom dog først få minutter før halvleg, hvor den solide stopper Frederik Søvndal krydrede en stor præstation med det, som fodboldeksperter vil kalde en lang ”retningsbestemt clearing”.

Det blev hurtigt opfattet af Thais Damgaard, da han fra egen banehalvdel sprintede forbi forsvaret, spillede bolden uden om den fremstormende Ishøj-målmand, Yousuf Butt, og trillede bolden ind i det tomme mål til halvlegsstillingen 2-0.

Selvom man siger, at 2-0 er en farlig føring, stod VSK-holdet gennem hele 2. halvleg solidt i kæderne og afviste alle tilløb til farlige situationer fra Ishøj-holdet. Selvom VSK måske ikke var så dominerende som i første halvdel, kom holdet alligevel til chancer. Bl.a. var flittige Malthe Karsberg ligeved at overliste Ishøj-målmanden, da Karsberg i et rush på venstre kanten blev spillet fri af Jonas Spornberger. Men 2. halvleg sluttede målløs, og det var et tilfreds Aarhus-hold, der kunne køre hjem i bussen med tre velfortjente point, mens hjemmeholdet, der er divisionens mest scorende, for tredje gang i træk måtte forlade banen uden scoring.

Forårets overbevisende indsats, hvor VSK er gået fra ikke være med i det ”gode selskab” til at have stabiliseret sig på tredjepladsen, skal nu stå sin prøve på lørdag, hvor holdet er oppe imod rækkens suveræne tophold på udebane i Middelfart.