Menu

Drømmen blæste væk

image
13. juni 2023 kl. 15:36

På et solbeskinnet men noget vindblæst Frederiksberg stadion brast drømmen for VSK. Det blev til et knebet 1-0-nederlag til de direkte konkurrenter til oprykning, FA2000. Drømmen blæste i bogstaveligste forstand væk, da FA-spilleren Michael Johnssen tre minutter før tid sendte et indlæg ind i VSK-feltet, som hoppede via vinden ind over stregen.

Med kampens store betydning in mente, startede den meget nervøst. FA forsøgte at overrumple VSK med lange spark frem mod angribere med topscorer Lucas Simonsen i fokus. Det var også ham, der kom frem til den første farlige afslutning. Men en tændt Rasmus From i VSK-målet måtte ud i vandret for at afværge. Det blev en intens kamp, og dem, der havde forventet en kamp med få chancer, blev allerede i kampens start overrasket. I de første ti minutter var der chancer nok fra begge sider til at afgøre kampen. Efter syv minutter kombinerede Lasse Lilbæk, Oscar Jacobsen og Schjellerup sig elegant frem til en afslutning. Schjellerup måtte dog se sin afslutning mod langt hjørne gå uden om kassen.

To minutter senere blev FA´s Oliver Rimmen spillet helt fri i feltet. Men han kom ud af balance i selve afslutningen, og From fik pareret. Med en hurtig igangsætning kombinerede Malthe Karsberg og Schjellerup i venstre side og fandt Tobias Bach med en flot aflevering. Spil og initiativ varierede og chancerne vekslede.

Minuttet efter fik FA-topscorer Lucas Simonsen spillet sig helt fri og elegant loppede bolden over den fremstormende Rasmus From. Afslutningen ramte opstanderen, og From nåede tilbage til riposten og holdt bolden på den rigtige side af stregen.

I det 18. minut tilspillede VSK sig igen en god mulighed for at afgøre kampen. Tobias Bach kom alene fri. I et forsøg på at drible uden om målmanden var der kontakt – men næppe nok til straffe. I samme minut sendte Thais Damgaard et godt indlæg ind til energiske Bach, hvis forsøg dog igen blev afværget.

VSK forsvaret med Frederik Søvndal og Simon Rasmussen stod stærk. På venstre kanten arbejdede en engageret Malthe Karsberg både fremme og tilbage. På midtbanen gik anføreren Jonas Spornberger forrest på midtbanen i fraværet af den skadede Marcus Sloth. Fremme stod Schjellerup og Bach stærkt i billedet som opspilsstationer.

Med 0-0 ved pausen - så det positivt ud, selvom vinden drejede, så den blev kraftigere på langs af banen. Gjesing og Post fik lagt en god taktisk plan for kampens afgørende sidste halvdel.

Det var tydeligt, at den kraftige medvind voldt problemer. Spilerne havde svært ved at styre de lange bolde frem ad banen. Alligevel blev det til en række hjørnespark, som på grund af vinden og trængsel i det lille felt blev farlige. Det var også tæt på, at VSK kunne afgøre kampen. Med ti minutter igen kombinerede Thais Damgaard og Mathies Schjellerup sig flot igennem og sidstnævnte spillede Tobias Bach helt fri midt på mål.  Tre minutter senere var der måske et straffe, der ikke blev dømt.

Bedst som man havde indstillet sig på uafgjort, slukkede FA lyset med Johnssens mål. VSK fortsatte dog fighten og pressede FA i bund i kampens afslutning. Tættest på var man, da Tobias Bachs frisparks-afslutning strøg lige forbi trekanten. Efter endnu et par nærgående hjørnespark sluttede kampen. Grønsværen blev fyldt af festglade spillere, masser af støttende ungdomsspillere, der dansede mellem de springende champagnepropper, mens VSK trods en god indsats, måtte gå slukøret fra banen. Et stort tillykke til FA2000 med opryknings-pladsen. VSK ender dermed på en flot 3.plads. Vi ser frem mod et spændende efterår – og håber, at I vil være med til at hylde holdet på lørdag i den sidste kamp i denne sæson - kl. 14 på hjemmebane mod Ishøj IF.