Menu

2-2 MOD ISHØJ DA VSK IKKE UDNYTTEDE FORDELENE

image
05. september 2022 kl. 12:56

VSK har spillet over 1100 divisionskampe. Forud for lørdagens kamp på Vejlby stadion havde Ishøj spillet 4. De første 15 minutter bød på afvekslende spil med et par muligheder for begge hold. Efter et kvarter ændrede kampen karakter da Ishøj-profilen, Ricky Olsen tacklede Asger Hemmingsen og prompte fik et blodrødt kort af dommer Frederik Svendsen.

Den hyperfarlige Mohamed Azaqoiun havde tanket selvtillid med et vaskeægte hattrick i pokalkampen mod Brønshøj, og i en nærkamp med Christian Bech i det 2. minut appellerede Azaqoiun for straffe. I det 10.minut kom Malthe Karsberg fri til skud. Ishøj-målmanden Youssef But måtte ud i fuld længde og parere til hjørne. Hjørnesparket blev clearet, men bolden gik lige ud til Martinus Mandal, som havde masser af tid. Men hans forsøg røg over mål. Få minutter senere driblede Ishøjs elegante Moussa sig fri og afleverede til en fri Daniel Stückler, hvis forsøg Kasper Green i målet flot afværgede med en fodparade.

Med udsigten til 75 minutter i overtal sad VSK mere og mere på kampen. Men overtaget blev ikke udnyttet og bolden blev flyttet alt for langsomt rundt og tilbage. Mens assistenttræner, Mads Post, fra sidelinjen råbte, at der skulle skabes bredde i spillet, forsøgte VSK derimod at spille sig igennem Ishøjs massive midterakse. Kun få gange spillede VSK sig igennem via kanterne. Det skete bl.a. i det 28. minut, hvor Malthe Karsberg kom fri ved baglinjen og spillede Anders Kjeldgaard, hvis hovedstød dog prellede af mod overliggeren. Også Martinus Mandal havde i denne periode et par nærgående forsøg. En enkelt gang var han kommet helt fri, men afslutningen gik lige handskerne på Ishøj-keeperen Youssef But.

Banen var på forhånd vandet. Det skulle motivere til et hurtigere spil. Men VSK fortsatte sit langsomme spil. Det gjorde det let for Ishøj at parkere en dobbelt 4-mands kæde foran eget felt, og det lykkedes aldrig VSK at fange Ishøj i en ubalance. I det 35. minut var det ved at gå helt galt, da Theis Damgaard fra den forreste tredjedel af banen spillede bolden tilbage på egen banehalvdel, hvor Daniel Stückler var tæt på at få en friløber. Han blev dog afvist med en veltimet tackling af Simon Rasmussen.

Det blev dog også til VSK chancer. I det 36. minut kom Martinus Mandal igen helt fri, men igen afsluttede han lige på målmanden. Forløsningen kom dog i det 43. minut. I en klumpspils situation erobrede Anders Kjeldgaard bolden og flugtede den i nettet.

Hjemmepublikummet forventede, at målet ville blive startskuddet til en 2. halvleg, hvor VSK ville sætte tempoet op, udnytte overtallet og trætte Ishøj, som i de seneste kampe har haft en død periode midt i 2. halvleg. Det startede tilsyneladende også godt, da Oscar Jacobsen i det 48. minut blev spillet fri omkring straffepletten, uselvisk valgte han at spille videre til Theis Damgaard, der imidlertid var offside.

Men VSK satte ikke tempoet op og det lykkedes Ishøj at trække tiden ud ved et utal af dødboldsituationer. VSK var på forhånd advaret mod profilen, Mohamed Azaqouin. Alligevel fik han ofte som eneste angriber VSK-forsvaret og specielt Christian Bech på glatis. Et kvarter inde i 2. halvleg steg Simon Rasmussen til vejrs på banens midte og headede en høj bold væk. Ishøjs Daniel Stückler trådte baglæns ind i Rasmussen og dommer Frederik Svendsen fløjtede for frispark. Det blev sendt frem mod feltet, hvor det blev konverteret til et nyt frispark lige uden for feltet, da Christian Bech omklamrede Mohamed Azaqouin. Stik mod spil og chancer bankede den tidligere Holbæk-spiller Birol Senrinkanli bolden i kassen til 1-1.

Christian Bech mistimede en aflevering midt på banen, og Azaqoiun scorede på denne omstilling til stor jubel for Ishøj-spillere og udebanetilskuerne. Det efterlod hjemmehold og –publikum i chok. Kort før tid fik ind skiftede Tobias Bach dog skabt balance med en hovedstødsudligning til 2-2. Hjemmeholdet havde i de sidste minutter chancerne til at tage alle tre point med forsøg fra Oscar Scott Carl og Anders Kjeldgaard. Den største tilfaldt dog Matties Schjellerup, der i helt fri position ikke fik drejet sit hovedstød ind, og kampen sluttede derfor 2-2. Et resultat der næsten blev fejret som en sejr af det heroisk kæmpende Ishøj-hold, der fik bifald af de medrejsende fans.

Tilbage står, at VSK ikke udnyttede hverken overtal eller scoringsmuligheder til at spille sig i top-6. Næste opgave bliver topholdet i Middelfart. Her skal der anderledes fart på, hvis VSK skal have point og ikke vil efterlades i den nederste halvdel af 3. division.