Menu

Landsholdskeeper skifter til VSK Aarhus

image
Michael Lynge
14. december 2017 kl. 14:59
U19-landsholdets målmand Katrine Svane har valgt at forlade USA for at forsætte i VSK Aarhus

I sidste sæson var Katrine Svane med til at skaffe bronzemedaljerne til Skovbakken Kvindefodbold. Efter en kort sommerferie drog hun til USA for at uddanne sig og samtidig spille fodbold. Fra 2018 er hun igen tilbage i VSK Aarhus, hvor hun i foråret skal tage kampen op om pladsen i buret.

Vi har taget en snak med Katrine for at høre om hendes ophold i USA, og hvad der ligger til grund for hendes comeback på Vejlby Stadion.

Det har været en meget spændende oplevelse med mange nye indtryk. Det at spille fodbold derover er noget anderledes. Der er mere fokus på at være fysisk stærk og hurtig, frem for at være taktisk og teknisk dygtig. Selve turneringen er også meget anderledes, da det er et meget tætpakket program, hvor vi ofte skulle spille 2-3 kampe på en uge. Samtidig skulle jeg også vende mig til de meget større afstande til udekampene - ofte et sted mellem 6-12 timer i bus.

I USA er pengene større. Faciliteterne er bedre og trupperne er meget store med 30-40 spillere, hvor en klub som VSK Aarhus har omkring 20.

Jeg tror især jeg vil tage konkurrencementaliteten med mig hjem til Danmark. Vi havde en ret stor trup så det var vigtigt at præstere til træningen, hvis man skulle gøre sig forhåbninger om at komme på holdet.

I USA er kampkalenderen skæv ifht. i Danmark. Det betyder at der i løbet af foråret ikke er gang i sæsonen og det ligger også som en af grundene til Katrine Svanes tilbagekomst til VSK Aarhus

Udover de manglende kampe i foråret så var det heller ikke fordi det var vildt spændende at gå i skole derover. Sammenholdet på holdet derovre, var heller ikke altid lige godt. Ofte var der drama spillerne imellem, hvilket også var med til, at jeg besluttede mig for at tage hjem.

Så nu hedder det VSK Aarhus og slutspil i 3F Ligaen i 2018. Her er forventningen klar:

Jeg vil være med til at afgøre nogen af vores kampe, og så skal vi få bronzemedaljerne til VSK Aarhus.