Menu

Hans Paarup og Marie Greve gør status på sæsonen

image Billede fra seneste opgør hvor mere end 600 tilskuere var vidner til VSK Aarhus sejr på hele 3-0 over Kolding Q
Michael Lynge
16. maj 2019 kl. 08:17

Sæsonen er slut, den sidste kamp endte med 3-0, 3 point og et forspring på 8 point til forfølgerne i kampen om bronze. En gennemført flot sæson, med sejre som gjorde det klart at VSK Aarhus er førsteudfordrer til ”De 2 store”

Det var Cheftræner Hans Paarups første sæson i spidsen for VSK Aarhus 3F Liga hold efter han i sommers overtog fra Henrik Andersen. Hans Paarup kom til et hold, hvor truppen kun bestod af 11 spillere + langtidskader. Det skyldtes bl.a. afgang til udlandet og den tidligere anfører Sif Rykær, som pga. arbejde skiftede til en af konkurrenterne. Det var derfor en større udfordring for trænerteamet at få truppen gjort klar så medaljerne kunne komme i hus.

Det var helt ærligt lidt op ad bakke, og mange så os angiveligt ikke som favoritter til at være med i toppen. Men siden sommeren med de 11 spillere i truppen har vi fået tilgang og givet 3F Liga debut til intet mindre end 9 spillere, hvilket jeg synes er helt fantastisk flot, fortæller Hans Paarup og fortsætter: 

De etablerede spillere har gjort det godt og både præsteret flot samtidig med at de har formået at skabe forudsætninger for at de nye spillere der er kommet til kunne præstere - uanset om de spillere havde 3F erfaring eller ej. Det er også fedt at se at mange nye spillere i klubben har grebet chancen.  I dag står vi med en stærk bred trup hvor der er et godt træningsmiljø og pigerne kan presse hinanden. Vi håber at holde sammen på en stor del af gruppen henover ferien selvom det kan blive svært når mange spillere har udviklet sig og dermed skaber interesse for dem selv. 

 

Et hold i landets bedste Kvindeliga består ikke kun af en træner og 11 spillere. Der er en kæmpe stab og spillere til at støtte op og hjælpe til at spillerne får de bedste forudsætninger for 3 point hver gang de går på banen.

Det her hold har leveret en stor sæson. I onsdags vinder vi stensikkert over Kolding Q og i lørdags det samme, endda med en markspiller (Janni Thomsen) på mål i 85 minutter da vores normale førstemålmand fik rødt kort efter 5 minutter. Det understreger et hold som står sammen. Sæsonen har været en stor præstation af alle omkring holdet. Lige fra spillerne, sundhedsstaben, holdledere, frivillige, de andre trænere i klubben, samt til samarbejdet omkring ungdom og andetholdet. Det her beviser at vi er en stærk samlet klub som ved Samlet Kraft har fået Medaljer til VSK Aarhus og aarhusiansk kvindefodbold. At vi så også kan krydre det med mere end 600 tilskuere til vores sidste kamp er bare fantatisk og viser at Den nye Kvindeligas målsætning om 500 tilskuere til udvalgte kampe bestemt er muligt i Aarhus

  

Med medaljerne i hus er der tale om en gentagelse af forrige sæsons bedrift, hvor det ligeledes blev til bronze. Dengang var det dog i Skovbakken Kvindefodbold regi, og derfor er der med denne sæsons medaljer tale om de første medaljer til VSK Aarhus fra øverste hylde.

I historisk perspektiv er bronzemedaljer måske ikke noget nyt hvis Skovbakken IK inddrages men jeg synes pigerne fortjener stor anerkendelse og at det ikke drukner i ”nåh men tillykke igen”. Mange af de her spillere har ikke vundet bronze før og vores gennemsnitsalder er en af de laveste i ligaenpointerer Hans Paarup.

 

Bronzemedaljer er ligeleds noget som også glæder Kvindeformand Marie Greve, der siger:

Vi er altid glade og stolte når klubbens hold klarer sig godt. Udover en kæmpe cadeau og lykønskning til hele truppen og teamet, så er resultater, som dette, hele klubbens fortjeneste. Det kræver en generel opbakning fra klubben, for at der kan skabes et tilstrækkeligt niveau, og sammenhængen til den øvrige klub og relevante hold er en nødvendig betingelse for at gode resultater kan realiseres. Kvindeligaen har været et fantastisk flagskib og fyrtårn i klubben, og giver stor inspiration til de mange ungdomsspillere i både drenge- og pigeafdelingen. Det skal de have stor tak for! Klubben har en volumen og et niveau, som har et enormt potentiale. Vi har derfor en fremadrettet opgave i at styrke klubbens faciliteter, organisering og økonomi, så vi fortsat kan skabe de flotte resultater. De sidste to års arbejde med at integrere tre klubber i hinanden viser dog med tydelighed, at der er en enorm vilje til at gøre hinanden gode uanset niveau og ambitioner, og det er den vilje, som jeg er overbevist om, også kommer til at give de flotte resultater i fremtiden.