Menu

Flot halvsæson sluttede med 3. plads

image
Michael Lynge
05. december 2018 kl. 13:14
Sæsonen for 3F ligaholdet sluttede i lørdags og inden kampen var det ikke afgjort om holdet skulle ende på en 3, 4 eller sågar en 5 plads i 3F ligaens grundspil. Det på trods af en flot halvsæson hvor holdet længe blandede sig helt oppe i toppen men var rendt ind i nogle nederlag til slut.

Holdet tog til Hjørring til kampen mod Fortuna med den vished at de skulle lave et eller andet resultat for at sikre sig 3. pladsen. Der var 7 mål at give af til BSF, som samtidigt skulle spille mod Thisted og som man forventede ville vinde kampen. Samtidigt kunne en overraskende sejr til Kolding mod Brøndby betyde et krav om sejr over Fortuna for at opnå 3. pladsen.

Cheftræner Hans Paarup fortæller: ”Vi har i de sidste kampe ikke fået de resultater vi ønskede. Spillet i de sidste to kampe var heller ikke det bedste men præstationerne mod Brøndby og BSF var godkendte selvom det blev til nederlag. Specielt kampen mod BSF burde have sikret os 3 point. Det betød at det blev lidt for spændende til sidst. Det var derfor lidt en forløsning da vi fik meldingen om at Thisted havde reduceret til 4-2 mod BSF og endegyldigt sikret os 3 pladsen. Det gav også en lidt sjovere tur hjem i bussen”

Cheftræneren ser tilbage på en opstart, som havde visse udfordringer da man efter starten fra sommerferien stod med en antalsmæssig tynd trup da der desværre havde været afgang i både toppen og bredden af truppen. Der var stadig kvalitet men trænerne skulle have stablet en ny trup på benene på meget kort tid. Derudover forsvandt yderligere 3 spillere fra den tidligere startellever til arbejde, graviditet og knæskade i løbet af efteråret. Det har givet debut til 7 spillere i 3F ligaen og markant mere spilletid til andre end de tidligere har været vant til. Set i det lys er efterårets resultater endnu mere imponerende af holdet.

”På trods af disse udfordringer har holdet formået at stå sammen og præstere hvilket 8 sejre i de første 10 kampe var et vidnesbyrd om. De nye spillere fra primært ungdom og kvindeserien har givet den fuld energi og så har de etablerede været sindssygt gode til at implementere de nye på holdet samtidigt med at de har formået at præstere selv.”

På spørgsmålet om hvad det er der har været nøglen til det fine efterår er træneren ikke i tvivl: 

”Det har været fedt at se den positive tilgang og det gode miljø skinne igennem ved at vi i flere kampe har været bagud eller været udfordret spillemæssigt i 1. halvleg for alligevel at vende det til vores fordel. Det er en fed styrke at have. Derudover har vi været tydelige i spillestil og formået at bruge de styrker vi har på holdet. Endeligt har spillerne i bund og grund bare præsteret godt. De er dygtige og kommer med en tilgang til træning om at ville blive dygtigere. Det viser sig også i kampene.”

Udover spillerne kan holdet omkring spillerne i form af ledere i klubben, holdledere, den fysiske sektor og de andre trænere fremhæves. Der har i klubben på tværs af 3F liga holdet og kvindeserien været et stærkt samarbejde hvilket forhåbentligt kan tiltrække flere spillere som kan se at det er muligt at få chancen på højt niveau i VSK Aarhus.

Når der kigges frem mod foråret så er ingenting afgjort. VSK tager 6 point med i slutspillet. Brøndby tager 10, Fortuna 8, BSF 4, Kolding 2 og Thisted 0. Afslutningsvist siger Hans: ”Vi ved godt vi ikke har vundet medaljer eller andet endnu. Der skal et mirakel til for at ende over de to store men vi går selvfølgelig efter at blive nr. 3 hvis vi kan holde sammen på det nuværende hold. Andet ville være dumt men der skal hårdt arbejde til for det er også dygtige hold der er under os og også hold som måske har lidt bedre forudsætninger på nogle parametre. Det lader vi os dog ikke slå ud af og kommer til at klø på i opstarten så vi står skarpe og velforberedte til et spændende forår.”    

 

 

Luk